Sunday, 3 July 2011

Jom Kite Try~

Well, mungkin ramai yang xpuas hati atas tindakan goverment Malaysia untuk ban certain P2P and FileSharing website kan? Jika diikutkan berita, pada 30may, website2 seperti Thepiratebay, Warez-BB, Movie2k and MegaVideo semua dah pun kene block. Blockage nie bukan jer menyusahkan rakyat2 Malaysia yang gaji tak seberapa nie, malahan menyusahkan pihak2 hackers dan pihak government juga..

Well, mcm kita sedia maklum, tindakan pihak kerajaan memang betul mem-block website2 freeware nie semua kerana melanggar Hak Cipta certain company, tapi lau nak diikutkan, berapa sangat lah RM100 tu dengan keuntungan multi BILLION dollar yang diorang dapat. Kerajaan nie pun satu hal gak, yang diorang pergi sibuk2 nak block tu pehal..

Sehubungan dengan Blockage yang merungsingkan nie, Pihak kerajaan Malaysia telah menerima beberapa ugutan daripada pihak hackers, well as far as i am concern, several hackers yang telah HACK portal2 rasmi kerajaan adalah Anonymous dan DragonForce [caya la korang].
DragonForce

The Anonymous

Actually, to be honest, ramai gak yang tak puas hati ngan website blocking nie [termasuk aku], menyusahkan hidup kitorang yang bergantung kat freeware nie jer.. hehehe..

Hahahaha.. pe2 pun, aku tulis entry panjang2 gini bukannye nak crita pasal blockage tu, sbab crita tu dah lama dah, malas nak ikut2 review kunun, macam filem plak..
Actually aku nak kongsi something ngan korang nie, terutama pada ThePirateBay addicts..
Presenting, MalaysiaBay.Org!
nie link, MalaysiaBay, click jer..
Aku tak tahu macamna diorang buat, tapi link nie berkait dengan ThePirateBay, Aku rasa macam dorang access pakai IP MalaysiaBay tapi pakai database PirateBay, lebih kuran ler.. hehe.. Tanya kat Pakar ICT lau nak tahu..

Tapi website nie memang berguna, hehe, cuma pandai crash kadang2..
Aku nak ucap trima kasih banyak2 kat James AndresonJohn Wilson, And Albert Rodriguez, sebab korang develop website nie.. Love u guys.. hehe.. 



Ok, C u in the next entry~

PEACE NO WAR, -MESZ-

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...